Oktober 2004 :
La Bresse - Gerardmer - Cascades du Hérisson
Reisjes Frankrijk

Reisjes Frankrijk

Zaterdag 9 oktober 2004

Namiddags vertrekken we voor het eerst op een lange trip. In Luxemburg stoppen we even om bij te tanken en te eten. Dan rijden we door naar La Bresse. Boven het dorp, langs de skipistes is er plaats zat om te staan. Tijdens de nacht barst er een felle onweer los. Het de motothome beweegt door de wind. Het giet. De nacht is lang en liggen lang in bed te woelen. Luca blijkt er geen last van te hebben.
 

Zondag 10 oktober 2004

Na een zalig ontbijt met eikes rijden we door naar deHome Col de la Schlucht. Daar maken we ons klaar voor te gaan wandelen. Het is mistig maar daar trekken we ons niets van aan. Luca in de rugzak en de hondjes netjes aangelijnd. Het wordt een mooie, spectaculaire, natte en zware wandeling. Mooi voor de uitzichten (spijtig van de mist). Spectaculair door de beklimmingen. Zwaar omdat Luca, met zijn 12 kg, toch begint door te wegen en dat de kleine paadjes er niet zo best bij lagen en ook omdat er toch af en toe wat steile beklimmingen waren. Nat omdat het tijdens de wandeling goed beginnen te regenen is. 13 kilometers later zijn we blij dat we de Plom-Plom terug zien. Ik merk dat we vooraan een platte band hebben. Dus moet ik, in de gietende regen, die gaan verwisselen. Het ging niet zo goed want ik kreeg het reserve wiel niet goed uit zijn plaats. Na wat vloeken en droge kleren te hebben aangetrokken rijden we verder naar het Gerardmer. Er is daar een mooi parking gelegen voor motorhomes. Aan de overkant staat er een sanizuil. Die was moeilijk bereikbaar door de werken die daar aan de gang zijn. Uitgeput vallen we allen in slaap.
 

Maandag 11 oktober 2004

Vandaag maken we een wandeling rond het meer. Dat was toch de bedoeling. Halverwege de wandeling zien we bordjes dat het verboden is met de kinderwagen verder te gaan. Dus keren we terug. Na het eten maken we nog een wandeling in het dorp. We kopen snel wat eten en nog wat zaken die we vergeten waren. Echt belangrijk, een dikke jas, dikke kousen en een warme pyjama voor onze pruts. We vinden al enkele Kerst geschenken. Dat is weer iets waar we later niet meer moeten aan denken. Mama koopt ook voor haar een mooie fleece trui.
 

Dinsdag 12 oktober 2004

Vandaag gaan we de andere kant van het meer verkennen. Maar dan met Luca in de rugzak. We zijn kort tegen de middag al terug. Het was een korte wandeling maar zeker de moeite waard. Na het middag eten maken we ons klaar van verder te trekken naar de Cascades du Hérisson. Voor het slapen rijden we naar Clairvaux-les-Lacs.
 

Woensdag 13 oktober 2004

Het is wandeldag vandaag. Onze wandelschoenen worden aangetrokken en Luca wordt in de rugzak gehesen. Lang moeten we niet wandelen eer we de eerste waterval te ze krijgen. De wandeling naar beneden valt mee maar dan moeten we nog alles in de omgekeerde richting doen. De wandeling is een beetje onderschat. De wegen liggen er gladjes bij. We wandelen ook achter een waterval door. Het is een prettig gevoel en vooral verfrissend. Ik kan je zeggen dat we niet veel moeite hebben gehad om in slaap te vallen.
 

Donderdag 14 oktober 2004

Het regent. We rijden terug richting Gerardmer naar de col du Bonhomme. We gaan de nacht door brengen in Falaise. Een mooi ingericht plaatsje.
 

Vrijdag 15 oktober 2004

Aan alle mooie liedjes komt er een eind. Het regent nog steeds. We zijn terug op weg naar huis. De vakantie zit er weeral op.

 

Home